Sider

lørdag den 1. december 2012

Gateau Marcel

Gateau Marcel er en meget enkel, men yderst velsmagende kage, der består af få ingredienser. Ingredienserne til denne kage skal være i bedste kvalitet. Kagen egner sig også rigtig godt til en dessert, til fx. nytårsfesten - med en kugle frisk sorbet-is til, fx passion, appelsin eller hindbær.

Opskrift til en springform - Ø28 cm.

300 gram mørk chokolade
300 gram smør
125 gram sukker
10 æggeblommer
10 æggehvider
125 gram sukker

Fremgangsmåde;

Chokolade, smør og sukker smeltes, ved lav varme.
Æggeblommerne piskes i.
Æggehvider og sukker piskes til marengs.
Marengs og chokolademasse vendes forsigtigt sammen.
Halvdelen af dejen fyldes i den smurte springform. Bages ved 180 grader i 20 min.

Kagen køles af, og resten af chokolademoussén hældes over.
Kagen opbevares på frost, og tages ud ca 15 min før brug.

Man kan pynte kagen med det man kan lide, denne pyntede vi med
appelsinfileter, kandiserede pistacier, og frysetørret hindbær.

2 kommentarer:

  1. Hej Simon og Steffen

    Førhen havde I Gateau Marcel næste hver dag på jeres Kaffebar i Ryesgade 3, men nu er den der næsten aldrig. Hvornår kommer den tilbage som fast sortiment? :)

    KH

    Nina

    SvarSlet
  2. Hej Nina!
    Vi har kun fast sortiment på tørkagerne - så alle desserter og dessertkager skifter efter sæson og temperament - så kan desværre ikke sige noget fast - men husk at du altid kan bestille kager til din fest el. lign. :-)
    Ring ned i nr 3 imellem 10-14, for bestilling.
    MVH simon.

    SvarSlet