Sider

lørdag den 1. december 2012

Citronmåne version Sigfreds Kaffebar

 Alle kender citronmånen, for det meste som den lidt kedelige skriggule tørkage fra dancake. Her er vores version, som er peppet lidt op.

Opskrift til én citronmåne;

Bund;

175 gram smør
70 gram marcipan
150 gram sukker
5 æg
150 gram mel
1 stang vanilje
1 tsk bagepulver
2 økologiske citroner, skal.

Rør smør, marcipan og sukker til en jævn glat masse.
Tilsæt ét æg ad gangen.
Bland mel med bagepulver, vaniljekorn og
citronskal i, og vend det hele sammen.
Kom massen i en smurt springform.
Bages i 20-25 min ved 190 grader.

____

Istedet for den gule glasur, har vi valgt at toppe den med kraftig citron-marengs.

____

Topping;

3 dl æggehvide
500 gram flormeles
Skal og saft af 3 citroner

Pisk æggehviderne til marengs,
med flormelis lidt ad gangen.
Tilsæt skal og saft piskes i til sidst, lidt ad gangen.
Sprøjtes på de afkølede kagebunde.
Kommes i ovnen i ca 3 min, i en forvarmet ovn på 250 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar