Sider

onsdag den 31. juli 2013

Bærkage med god samvittighed

Man skulle ikke tro det - men det er faktisk muligt, at bage en kage, der både smager fantastisk, og ikke er mega usund! Kagen har et frisk pift, af de friske danske bær.




Ingredienser;

75 g mandler
100 g rørsukker
1 tsk bagepulver
1 økologisk appelsin
1 stang vanilje
2 æg
¾ dl olivenolie
30 g hasselnødder
50 g mørk chokolade
75 gram mel
Friske bær - i vores tilfælde solbær og
ribs.



Fremgangsmåde;

Hak mandlerne til små, men grove stykker.
Riv skallen af appelsinen.
Bland mandelmel, rørsukker, bagepulver, appelsinskal og vaniljekorn.
Pisk æggene i – et ad gangen.
Tilsæt melen.
Tilsæt olivenolie, og pisk til en ensartet dej.
Hæld dejen i en springform (cirka 18 cm i diameter) foret med bagepapir.
Hak chokoladen groft.
Drys hakket chokolade og hasselnødder ud over kagen + friske bær, og tryk dem lidt ned i dejen.
Dæk kagen med stanniol.
Bag kagen i midten af ovnen ved 200 grader i cirka 20 min.
Fjern stanniolen og bag yderligere 10 min.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar