Sider

tirsdag den 30. juli 2013

Rabarberkage m. eksotisk twist!

Så gør vi kage-comeback på bloggen, med denne lækre sommerkage!
Husk igen, at ingrediensernes kvalitet er det halve arbejde!

Denne kage består af;

Lækker svampet vaniljebund.
Rabarber/passionsfrugtkompot.
Hvid chokolade/vaniljemoussé.

Opskrift til én rund kage;

Bund;
2 æg
200 gram sukker
½ vaniljestang
180 gram hvedemel
100 gram mandelmel
1 tsk bagepulver
Saft af ½ citron
150 gram smør
1 dl sødmælk

Pisk æg, sukker og vanilje hvidt og luftigt. Smelt smør, og hæld mælk og citronsaft i. Bland, hvedemel, mandelmel og bagepulver, i en skål - og vend det hele forsigtigt sammen.
Bages 22 min, i springform - ved 180 grader.

Rabarber/passionsfrugtkompot;
200 gram renset rabarber.
6 passionsfrugter.
200 gram rørsukker.
Skal af ½ citron.
½ brev rød melatin.

Rabarber skæres i passende små stykker, og puttes i en gryde med det skrabede passionsfrugtskød. Rørsukker og citronskal tilsættes - koges op, koger 2 min, og derefter melatin, og koges igen i 2 min. Kompotten afkøles.

Hvid chokolade/vaniljemoussé;
½ liter fløde
4 blade husblas (de alm. fra supermarkedet)
100 gram sukker
150 gram hvid chokolade
½ stang vanilje

Husblas udblødes i koldt vand. Fløde koges op med vanilje. Fløden tages af varmen. Hvid chokolade og sukker smeltes i fløden, og husblas røres i til sidst.
Moussén stilles på køl, til den er helt kold/stiv. Piskes herefter op, til den bliver let og luftet. PISK IKKE FOR MEGET, SÅ DEN SKILLER. 

Samling af kagen;
Den kolde kompot fordeles på den kolde bund, og moussén fordeles herpå. Stil evt i fryseren 1 time, så den er nemmere at skære ud, inden servering!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar